top of page
SKI VAKANTIES IN DE ARDENNEN
BARAQUE FRAITURE

De skipiste van Baraque de Fraitureligt in de Belgische Ardennen. Baraque Fraiture ligt op 652 meter hoogte is daarmee de hoogste alpine skipiste van België. Langlaufen, skiën, sleeën ofeen sneeuwwandeling maken het kan allemaal bij dit skigebied in de Ardennen. Geniet van een prachtige streek aan de rand van de natuurreservaten van plateau des Tailles. Liefhebbers van natuur en weidse landschappen zullen hier een rijke, afwisselende en boeiende flora en fauna ontdekken. De strenge en koude weersomstandigheden maken deze locatie uiterst geschikt voor wintersport. Wij bieden drie alpine skibanen (‘s avonds verlicht), vier langlaufloipes en een sleebaan. De ideale locatie om met het hele gezin een sport te beoefenen te midden van een adembenemend mooie natuur!

MONT DES BRUMES

Mont des Brumes (of ‘De Mistheuvel’), is een unieke skipiste, gelegen tussen Francorchamps en La Gleize waar u in alle pracht kan genieten van het alpineskiën. De top van het noordwestelijk georiënteerde Belgische skigebied is gelegen op 530 meter hoogte. Een piste van 850 meter met een hellingsgraad tot 64% loopt naar de voet van het gebied, op 350 m hoogte. In het verlengde van deze hoofdpiste bevindt zich tevens een beginnerspiste met een lengte van 150 m. Totale lengte dus 1000 meter en daarmee één van de langste skipistes in België. Opgepast: Snowboards worden omwille van veiligheidsredenen niet toegelaten.

LIERNEUX

Een van de alpine skipistes in België ligt in de Ardennen bij Lierneux. Skipiste Le Monty beschikt over 2 parallel gelegen pistes en 2 sleepliften, evenals een baan voor sleeën. De skipistes zijn geopend van 9-18 uur en georiënteerd op het noorden en een hellingsgraad van 15 tot 45%! In de verwarmde cafetaria kunt u dagelijks terecht vanaf 9 uur (warme drank, kleine maaltijden, bar met speciale biersoorten). Verhuur van alpineski’s, langlaufski’s en sleeën ter plaatse. Snowboards toegestaan. Gratis parking met 200 plaatsen. Voor het langlaufen zijn er 3 loipes van resp. 5, 7,5 en 10 km die door een wisselend landschap en reliëf lopen. Heerlijk genieten van wintersport in België.

MALMEDY - FERME LIBERT

Malmedy - Ferme Libert is een echte outdoor locatie in de Belgische Ardennen. In de zomer is het een bikepark, en bij sneeuw verandert het complex in een gigantisch funpark en een sledepiste met goede parkeermogelijkheden. De skipiste werd tot de grootste bikepark in de benelux-ruimte omgebouwd, dus ideaal om bij voldoende sneeuw te snowboarden of "snowscoot" te rijden op de spectaculaire piste. De lift werkt op zaterdag en zondag tussen 10 en 17 uur. Opgelet: geen verhuur ter plaatse.

ZOSTERBACH

De alpineskipiste Zosterbach is een tip voor families met kleine kinderen. De gemakkelijke skipiste laat beginners toe zonder grote risico's de eerste ski-ervaringen op te doen. Materieel kan men ter plaatse tegen gunstige prijzen huren. de sledepiste biedt plezier en goed humeur voor jong en oud. In de apres-ski hut kan men de dag gezelling afsluiten met een Belgisch biertje.

OVIFAT

Het Belgische skigebied Ovifat ligt aan de rand van het hoogplateau van de Hoge Venen. Als het ´s winters sneeuwt kunnen skiërs en snowboarders in het kleine alpineskicentrum van Ovifat met in totaal drie sleepliften en 3 pistes van de sneeuw genieten. Als de sneeuwlaag het toelaat zijn de pistes en skiliften al vanaf 9u30 open en zowel beginners als ervaren skiërs komen aan hun trekken. Natuurlijk is er geen vergelijking mogelijk met de pistes van de grote wintersportcentra in de Alpen maar als "opwarming" voor de grote wintervakantie zeker leuk. Vergeet niet na afloop te genieten van een heerlijk Belgische speciaal biertje tijdens de apres-ski.

THIER DE REXHONS

Het Belgische Spa is niet alleen populair van wege het heilzame water, maar ook vanwege wintersport! Op de skipiste van Thier des Rexhons wordt al sinds 1946 geskied. De toegang is gratis. De alpineskipiste, uitgerust met een moderne sleeplift heeft een lengte van 600 meter. Bijzonder geschikt voor een warming-up en gezinnen met kinderen. De skibaan heeft een oriëntatie op het noorden, is beschermd tegen de wind en licht hellend. Op de skipiste, Thier des Rexhons in Spa kunt u naast skiën en snowboarden ook, snowblade’ (miniski) proberen en sleeën. Volop mogelijkheden voor sneeuwpret!

Thier de Rexhons
VAL DE WANNE
bottom of page